Tradiţii şi modern pe Valea Bistrei

Ansamblu

Cineclub

Cenaclu

Muzică

Pictură

Afilierea Romaniei la UNICA

14 Septembrie 2010

Comunicat de presă Nr. 1, Afilierea Romaniei la UNICA
6 Septembrie 2010

Informaţii UNICA 2010 - Completare la Comunicatul de presaAfisul festivalului UNICA 2010 Sigla UNICA 2011 Afisul festivalului UNICA 2010

UNICA Luxemburg 2011 Cuvantul delegatului Romaniei Emil Mateias - 2010 Emil Mateias s-a reintalnit cu prieteni vechi UNICA 2012

Sala Congresului UNICA 2010 - Elvetia Se voteaza in unanimitate aderarea Romaniei la UNICA Sala de proiectie de la Festivalul UNICA 2010

Zi de excursie Reclama cu vin pentru UNICA 2011 Excursie Elvetia 2010

Proiectorul pus la dispozitie gratuit de firma Siemens Masa echipei tehnice


Festivalul AMA-FILM Oţelu Roşu, Ediţia 2010

18 Iulie 2010

Fotografii de la Gala de filme - Cineclubul Oţelu Roşu

13 Martie 2010

Cineclubul Oţelu Roşu

15 Iunie 2009

Se intampla in luna Martie a anului 1960, de atunci şi pană astăzi acest cerc de iubitori ai filmului a adunat zeci de oameni de toate varstele, venind fiecare din alt mediu dar avand aceeaşi pasiune comună: filmul. Dintre acestia enumerăm aici pe : Paul A. Kovacs, Emil Mateiaş, Aurel Oprescu, Virgil Tarla, Tiberiu si Angela Boşcaiu, Nicolae, Geraldine, Ovidiu şi Lucian Negruţiu, Tiberiu Dănila, Felix Krauss, Ion Stoicănescu, Nicolae Mazilu, Ion Hurtupan, Nicolae Văcărescu, Lucia Leretter-Schmit, Iuliu Dorka, Nicu Gheralia, Henrietta Gasser, Berti Bras, Stefania Mateovschi Puchianu, Norbert Taugner senior si junior, Dumitru Guran, Aurel Jurca, Gheorghe Lorint, Alfred Gyutis şi alţi pasionaţi care timp de ani de zile au trudit impreună la realizarea a nenumarate filme.

Fascinaţia pentru realizarea de filme s-a extins şi in randul elevilor: Sofia Lungu, Ion Ferdan, Ciprian Păsărica, Emeric Bone, Traian Covaci, Valentin Pătrutescu, surorile Bărjun, Trandafir Mărgan, Rodica Sitaru, Genia Ardeleanu, Ghertrund Iovescu, Ghertunde Scneider, Mărioara Din, Loretta Motoc, Ion Moldovan, Viorica Valceanu, Petre Stangu.

Tematica filmelor realizate de Cineclubul Oţelu Roşu este una foarte variată, acoperind categoriile:

 • filme de animaţie
 • filme etnografice
 • filme de ficţiune
 • filme turistice
 • documentare
 • reportaje

Astfel, reperele zonei, uzina, spitalul, Casa de Cultură, şcolile, stadionul, instituţiile, intreprinderile din oraş cat şi minunatele privelişti din imprejurimi, au devenit ad-hoc, platouri de filmare pentru fiecare film realizat de cineamatorii din Oţelu Roşu.

Aceste filme au obţinut medalii de aur şi argint, premii speciale, au rulat pe posturi TV din străinatate sau au fost pur şi simplu prezentate spre vizionare publicului din mai multe colţuri ale lumii: Paris, Madrid, San Feliu (Spania), Brno, Bratislava, Huy, Liege (Belgia), Maastricht (Olanda), Velden (Austria), Malta, Tokyo, Budapesta, Nanging (China). Iata cateva dintre filmele premiate peste hotare:

 • Torent
 • Surpriza
 • Buturuga mica
 • Ritmuri care au devenit cunoscute
 • Praslea cel Voinic şi focul
 • Accident de circulaţie
 • Terra in alertă
 • Joc fără reguli
 • Regăsire
 • Destin

La cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Film şi Diaporame care s-a desfaşurat in perioada 20-22.10.2006 la Gura Humorului, Jud. Suceava, filmul "Tot pe loc, pe loc, pe loc..." realizat de Nicolae şi Lucian Negruţiu a fost distins cu locul III. Este de menţionat faptul ca la acest festival concureaza alaturi de cineasti amatori şi realizatori de filme de televiziune.

Puteţi viziona in aceste pagini cateva dintre filmele realizate de Cineclubul Oţelu Roşu.

--------------------------------------------------------------

Clovnul

Film realizat de Emil Mateiaş

Buturuga mica

1972 - Film realizat de Emil Mateiaş

"Un Tezaur sau o Buturuga mica, un Torent sau un Juramant al natiunii, o Anglie fara ceata sau o Putere, invadeaza ecranul de o simfonie de culoare - cum ii reuseste asa? - de o avalansa de ganduri, de idei clare, exprimate intr-un limbaj cinematografic coerent si profund."

- Despre Emil Mateias.

8 Minute

1962 - Film realizat de Emil Mateiaş şi Paul A. Covaci

"Un Tezaur sau o Buturuga mica, un Torent sau un Juramant al natiunii, o Anglie fara ceata sau o Putere, invadeaza ecranul de o simfonie de culoare - cum ii reuseste asa? - de o avalansa de ganduri, de idei clare, exprimate intr-un limbaj cinematografic coerent si profund."

- Despre Emil Mateias.

Suprarealism

2005 - Film realizat de Norbert Taugner şi Emil Mateiaş
Comentariu: Ştefania Puchianu

"Film de animaţie realizat cu aparatul de fotografiat de Norbert Taugner (desene şi fotografiere) şi Emil Mateiaş (prelucrare digitala pe calculator).
Comentariu: Ştefania Puchianu."

El n-a facut nimic să răsară soarele

1976 - Film realizat de Ştefania Matcovschi şi Emil Mateiaş

Curg apele

2008 - Film realizat de Nicolae Negruţiu, Emil Mateiaş, Cosmin Dită.

Urmatoarea pagina >